Vakantie – Apotheek Amelink Molenweg – Amstelveen

Vakantie

Medicijnen paspoort

Wij maken graag voor u een overzicht van uw medicijnen. Hier staat ook op vermeld, dat u ergens niet goed op hebt gereageerd, als ons dat bekend is. U heeft zo altijd een actueel overzicht bij de hand. Goed als u een huisarts of specialist bezoekt, of gewoon voor u thuis. Als u op reis gaat is het handig om een medicijnpaspoortmee te nemen. U heeft dan een document voor de douane. Tevens is het handig omeen totaaloverzicht vande medicijnen die u gebruikt bij u te hebben in geval van verlies van medicijnen of wanneer u een arts in het buitenland raadpleegt. Aan het maken van een medicijnpaspoort zijn geen kosten verbonden

Medicijnen mee op reis? Denk om een Schengenverklaring.

In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiaten zoals cannabis streng verboden. Op het overtreden daarvan staan strenge straffen. Wanneer u (of uw kind) gebruiker bent van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, dan kunt u deze geneesmiddelen niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt voor onder andere sterke pijnstillers, medicinale cannabis en Ritalin.
Reist u naar een Europees land dat hoort bij de zogenoemde Schengenlanden, dan moet u een zogenoemde Schengenverklaring meenemen. Dat geldt voor België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, IJsland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Malta, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. De Schengenverklaring en meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Inspectie Volksgezondheid.

Op vakantie plotseling hulp of informatie nodig…….

Ver weg op vakantie of overwinterend aan de Spaanse zuidkust kan je iets metje gezondheid overkomen waar je niet op had gerekend. En als je dan plotseling precies moet weten welke medicijnen je de afgelopen jaren gebruikte of welke bestanddelen een bepaald medicament bevat, dan kan onze apotheek u ook op zo’n moment van dienstzijn. Of als in het buitenland nietde juiste medicijnen verkrijgbaar zijn, waar uop bent ingesteld, zijnwij zonder meer bereiduw geneesmiddelen – waar mogelijk- over de gehele wereld te verzenden en af te leveren. En informatie of advies kunnen we ook over de hele wereld aan u geven per email of per fax.

Vaccinaties

Vaak boeken mensen een reis naar een verre bestemming, zonder zich te realiseren dat in dat mooie verre land, de omstandigheden heel anders zijn dan in ons veilige Europa. Vooral bij Last Minute boekingen wordt geen aandacht geschonken aan hoogst noodzakelijke gezondheidsaspecten, die een reis naar een tropische bestemming vereisen.
Injecties ter voorkoming van ziekten die daar veel voorkomen, kunnen worden gehaald bij huisarts of GGD.
De hygienische omstandigheden in Afrika, het Midden-Oosten, Azie en Midden en Zuid-Amerika zijn veel minder goed dan in West-Europa en er komen ziektes voor die in Nederland allang niet meer voorkomen. Denk daarbij aan TBC, cholera of buiktyfus. Zelfs naar bestemmingen rond de Middellandse Zee worden tegenwoordig injecties tegen Hepatitis A en/of B aangeraden.
Informatie over benodigde injecties zijn in onze apotheek te verkrijgen. Houd er rekening mee dat een vaccinatie programma enige tijd in beslag kan nemen.
Overleg tenminste vijf weken voor vertrek met uw huisarts of met onze apotheek.