Medicatiebewaking – AmstelVeense Apotheken – Amstelveen

AmstelVeense Apotheken

Welkom bij AmstelVeense Apotheken – locatie Molenweg

Scroll naar beneden voor onze corona updates.

Inschrijven
Header afbeelding

Herhaalrecepten, wanneer ligt het voor u klaar in de apotheek?

Chronische (herhaal)medicatie staat door aangepaste werkwijzen i.v.m. corona gemiddeld na 2 werkdagen voor u klaar. Wanneer u het recept bij de arts aanvraagt, is het niet direct in de apotheek. Wij raden u aan om rekening te houden met de verwerkingstijd bij het aanvragen van een (herhaal)recept. Zie voor meer gemak ook onze diensten en werkwijzen.

Medicatiebewaking

Om er voor te zorgen dat u enkel een medicijn gebruikt dat geschikt voor u is, leggen wij in de computer vast welke medicijnen u gebruikt. Met de bij ons bekende gegevens, controleren wij onder andere of uw (nieuwe) medicijn samen gebruikt kan worden met uw andere medicijnen en of de dosering juist is.
Daarnaast kunnen wij ook bewaken op ongewenste combinaties van nieuwe medicijnen met bestaande ziektebeelden overgevoeligheden voor medicijnen of zwangerschap indien dit bij ons bekend is.

Ook bij geneesmiddelen in de handverkoop kunnen we dit voor u controleren. Haalt u uw geneesmiddelen ook wel eens ergens anders, dan is het voor uw veiligheid van groot belang dat u ons dit meldt zodat wij voldoende informatie hebben om de medicatiebewaking goed te kunnen uitvoeren.